Konfirmaatio

Rippikoulu valmistaa konfirmaatioon. Konfirmaatio merkitsee uskon vahvistamista. Jumala lupaa pitää huolta itsenäistyvästä nuoresta. Konfirmaation jälkeen nuori voi käydä itsenäisesti ehtoollisella. Konfirmaatio on edellytyksenä myös sille, että hän voi toimia kummina. Konfirmaation jälkeen nuori voi asettua ehdokkaaksi seurakunnan luottamustoimiin täytettyään 18 vuotta. Äänestämään pääse kuitenkin jo 16-vuotiaana.

Rippikoulu ja konfirmaatio tarjoavat mahdollisuuden pysähtyä pohtimaan elämää yhdessä kavereiden kanssa. Valkoisiin alboihin puettu nuorten joukko perheiden, sukulaisten ja ystävien keskellä on juhlava näky.

Rippikoulu toteutetaan noin puolen vuoden aikana, ja sen laajuus on 80 tuntia. Rippikoulun aikana osallistutaan seurakunnan toimintaan ja pohditaan uskoon ja elämään liittyviä kysymyksiä.

Kummit

Siuntion rippikoulujen konfirmaatioissa kummi voi osallistua kummilapsensa siunaamiseen. Kummeilla on aivan erityinen tehtävä olla tärkeä aikuinen kummilapsen elämässä. Vaikka lapsi kasvaa aikuiseksi, kummius jatkuu läpi elämän.

Konfirmaation jälkeinen juhla

Konfirmaatiotilaisuuden jälkeen on usein tapana viettää kotona tai muussa juhlatilassa rippijuhlaa nuoren sukulaisten ja ystävien kanssa.

Konfirmaation jälkeisessä juhlassa on hyvä kuunnella nuoren toivomuksia niin tarjoilun kuin ohjelmankin suhteen. Juhlassa voidaan esimerkiksi laulaa riparilta tuttuja lauluja ja virsiä. Myös rippikoulun ohjaajija isosia voi pyytää kotiin onnittelemaan nuorta. Silloin isoset voivat laulaa ja musisoida juhlavieraille ja pyydettäessä ohjaajat voivat sanoa jonkun sanasen yhteisestä rippikoulukokemuksesta.

Juhlatilaa seurakunnalta?

Siuntion seurakunnilta voi varata tarvittaessa juhlatilaa. Seurakunnilla on varattavissa seurakuntakodin sali Siuntion kirkonkylässä (Kalanskinkuja 5) ja Capellan sali Siuntion asemalla (Felmingintie 2). Tilan voi varata seurakuntatoimistosta, jonka yhteystietoihin pääset tätä linkkiä klikkaamalla.

Konfirmaatiojuhla Siuntion kirkossa.