Tietoa seurakunnista

Siuntion suomalainen seurakunta ja Sjundeå svenska församling muodostavat yhdessä Siuntion seurakuntayhtymän. Seurakuntiin kuuluu yhteensä hieman vajaa 4 000 jäsentä (2021).

Siuntion suomalainen seurakunta

Siuntion suomalainen seurakunta kuuluu Espoon hiippakuntaan ja Lohjan rovastikuntaan. Seurakunnan kirkkoherrana toimii Mirja Miettinen. Vuonna 2021 Siuntion suomalaisella seurakunnalla oli 2 640 jäsentä ja 7 työntekijää.

Sjundeå svenska församling

Sjundeå svenska församling, eli Siuntion ruotsinkielinen seurakunta kuuluu Porvoon hiippakuntaan ja Raaseporin rovastikuntaan. Seurakunnan kirkkoherrana toimii Tom Bergman. Vuonna 2021 Sjundeå svenska församlingilla oli 1 350 jäsentä ja 5 työntekijää.

Siuntion seurakuntayhtymä

Siuntion seurakuntayhtymä on juridinen elin, joka huolehtii muun muassa seurakuntien kiinteistöistä, hautausmaasta ja yhteisistä viroista. Seurakuntayhtymä kuuluu Espoon hiippakuntaan ja yhtymää johtaa talouspäällikkö Ingeborg Malm. Seurakuntayhtymä on kaksikielinen ja sillä oli vuonna 2021 kuusi työntekijää.

Siuntion seurakunta jaettiin kahtia suomenkieliseen ja ruotsinkieliseen seurakuntaan vuonna 2000. Tuolloin myös perustettiin Siuntion seurakuntayhtymä.

>>Tutustu seurakunnan historiaan!

Tilastot