Tietoa seurakunnista

Siuntion suomalainen seurakunta ja Sjundeå svenska församling muodostavat yhdessä Siuntion seurakuntayhtymän. Seurakuntiin kuuluu yhteensä hieman yli 4 000 jäsentä (2020).

Siuntion suomalainen seurakunta

Siuntion suomalainen seurakunta kuuluu Espoon hiippakuntaan ja Lohjan rovastikuntaan. Seurakunnan kirkkoherrana toimii Mirja Miettinen. Vuonna 2020 Siuntion suomalaisella seurakunnalla oli 2661 jäsentä ja 7 työntekijää.

Sjundeå svenska församling

Sjundeå svenska församling, eli Siuntion ruotsinkielinen seurakunta kuuluu Porvoon hiippakuntaan ja Raaseporin rovastikuntaan. Seurakunnan kirkkoherrana toimii Tom Bergman. Vuonna 2020 Sjundeå svenska församlingilla oli 1394 jäsentä ja 5 työntekijää.

Siuntion seurakuntayhtymä

Siuntion seurakuntayhtymä on juridinen elin, joka huolehtii muun muassa seurakuntien kiinteistöistä, hautausmaasta ja yhteisistä viroista. Seurakuntayhtymä kuuluu Espoon hiippakuntaan ja yhtymää johtaa talouspäällikkö Ingeborg Malm. Seurakuntayhtymä on kaksikielinen ja sillä oli vuonna 2020 kuusi työntekijää.

käsiä tiimihengessä