Rippikoulu

Mikä rippikoulu?

Rippikoulua käydään noin puolen vuoden ajan. Se alkaa syksyn yhteisestä messusta ja huipentuu kesän konfirmaatioon. Rippikoulu perustuu Jeesuksen kehotukseen ”Kastakaa ja opettakaa!” (Matt. 28:18-20).

Rippikoululeirin päivään sisältyy opetusta, ryhmätöitä, vapaa-aikaa ja iltaohjelmien leikkejä, sketsejä ja musiikkia. Hiljennymme myös yhdessä. Turvallisessa yhdessäolossa ja hiljaisuudessa on mahdollista kohdata itsenä, kaverinsa ja Jumala. 

 

ryhmä ihmisiä kalliolla seisomassa

Siuntion suomalaisen seurakunnan rippikoulut 2023

Sähköisen ilmoittautumisen linkki Siuntion suomalaisen seurakunnan vuoden 2023 rippikouluihin on avoinna tällä sivustolla 07.11.2022 – 20.11.2022. Ilmoittautuminen edellyttää vahvaa tunnistautumista. Ilmoittautumaan pääset tästä linkistä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä
Alla on kuvattu rippikoulujen suoritusvaihtoehtoja ja aikatauluja.

Rippikoulun suoritusvaihtoehdot:

Räfsö I leiri: Kesäleiri Räfsön saaressa 16.-21.06.2023. Konfirmaatio on su 25.06.2023 klo 10 Siuntion Pyhän Pietarin kirkossa.

Räfsö II leiri: Kesäleiri Räfsön saaressa 03.-08.07.2023. Konfirmaatio on su 09.07.2023 klo 10 Siuntion Pyhän Pietarin kirkossa.

Päivärippikoulu. Aikataulusta sovitaan sen mukaan, kun tiedämme ilmoittautuneiden määrän tähän ryhmään. Opetustunteja sekä päiväaikaan että ilta-aikaan. Tämäkin rippikoulu alkaa osallistumalla 06.11.2022 messuun. Ryhmä alkaa, mikäli osallistujia ilmoittautuu vähintään 3. Jos kotiseurakunnassamme ei saada koottua ryhmää, Lohjan ja Vihdin seurakunnan päivärippikouluissa on toistaiseksi vapaita paikkoja.

Erityisen tuen rippikoulu. Jos nuori tarvitsee erityistä tukea esimerkiksi oppimisvaikeuksien, sairauden tai muun syyn vuoksi, otattehan yhteyttä seurakuntaan. Pyrimme järjestämään pienryhmärippikoulun Siuntiossa tai ohjaamaan nuoren lähiseurakuntien pienryhmärippikouluun.

Kehitysvammaisille suunnattu rippikoulu järjestetään rovastikunnallisena. Yhteyshenkilö kehitysvammaisten rippikouluun on sanna.ylajussila@eteva.fi

Muualla suorittavat: Mikäli suoritat rippikoulusi muualla kuin Siuntiossa, ilmoittaudu muualla suorittavien ryhmään (omaan seurakuntaan tutustuminen)

Rippikoulun aloitusmessu:

Siuntion Pyhän Pietarin kirkossa su 06.11.2022 klo 10.00. Tämä messu kuuluu kaikkien vuonna 2023 rippikoulunsa suorittavien ohjelmaan.

Starttiviikonloput:

Räfsö I -leirille osallistuvien viikonloppuleiri Enä-Sepän leirikeskuksessa (Vihti) 03.-05.02.2023

Räfsö II leirille osallistuvien viikonloppuleiri Enä-Sepän leirikeskuksessa (Vihti) 10.-12.2.2023

Ruotsinkielinen rippikoulu

Oletko saanut kutsun suomenkieliseen rippikouluun vaikka äidinkielesi on ruotsi? Vai etkö ole saanut lainkaan kutsua ruotsinkieliseen rippikouluun? Pahoittelemme asiaa!

Yleensä kuulut äidinkielesi mukaan joko suomenkieliseen tai ruotsinkieliseen seurakuntaan, mutta joskus kirjauksissa on virheitä. Otathan viipymättä yhteyttä seurakuntaan, mikäli olet saanut rippikoulumateriaalin väärällä kielellä tai jos materiaali on jäänyt kokonaan saamatta!