Siuntion hautausmaa

Suitiantie 51/Kalansinkuja 5 , 02570 Siuntio

Siuntion hautausmaa

Hautausmaa sijaitsee Pyhä Pietarin kirkon ympärillä. Hautausmaata laajennettiin vuonna 2000. Samalla otettiin käyttöön myös uusi uurnahautausmaa. Vuonna 2016 vihittiikn käyttöön muistolehto.

Siuntion sankarihaudat

Sankarihaudat sijaitsevat alueella VIII. Alue vihittiin Kaatuneitten muistopäivänä 15 toukokuuta 1949. Sankarihautausmaan hautamuistomerkin on suunnitellut kuvanveistäjä Uuno Luoma. Muistomerkki koostuu suuresta rististä, jonka molemmilla puolilla on kivipaadet, joissa lukee "För Fosterlandet - Isänmaan puolesta". Siuntion sankarihautausmaalla on 81 sankarihautaa.

Sankarihautausmaata vastapäätä on muistelukivi, jonka äärellä voi sytyttää kynttilän muille paikkakunnille haudatulle läheiselle.

Siuntion sankarihaudat kesällä

Siuntion hautausmaalle haudattuja henkilöitä:

• Bengt Olof Lille (1807 - 75), teologian tohtori, kirkkohistorian professori ja Siuntion seurakunnan kirkkoherra (1840 - 1875)
  • Charlotta Lönnqvist (1815 - 91), Aleksis Kiven hyväntekijä, joka majoitti Kiven Fanjunkarsin torpassa vuosina 1864 - 1871.
  • Taiteilija Karl Olof Moberg, (1865 – 1929)

Uurnalehto ja muistolehto

Siuntion hautausmaan uurnalehdon ja muistolehdon on suunnitellut Pekka Huttunen. Uurnalehto sijaitsee lähellä seurakuntakotia muistolehdon takana. Uurnalehto vihittiin käyttöön vuonna 2000 ja muistolehto vuonna 2016.

Suitian kartanon hautausmaa

Siuntion hautausmaan lisäksi Siuntiossa on olemassa myös toinen pienempi hautausmaa Suitian kartanolinnan pihapiirissä. Tämä on Wrede af Elimä -suvun yksityinen hautausmaa. Siuntion seurakunnat eivät vastaa Suitian hautausmaasta.

WC

WC-tilat sijaitsevat seurakuntakodilla ja ovat avoinna seurakuntakodin aukioloaikoina.