Siuntion hautausmaa

Suitiantie 51/Kalansinkuja 5 , 02570 Siuntio

Siuntion hautausmaa

Hautausmaa sijaitsee Pyhä Pietarin kirkon ympärillä. Hautausmaata laajennettiin vuonna 2000. Samalla otettiin käyttöön myös uusi uurnahautausmaa.

Siuntion sankarihaudat

Sankarihaudat ovat alueella VIII. Alue vihittiin Kaatuneitten muistopäivänä 15 toukokuuta 1949. Sankarihautausmaan hautamuistomerkin on suunnitellut kuvanveistäjä Uuno Luoma. Siuntion hautausmaalla on 81 sankarihautaa.

Sankarihautausmaata vastapäätä on muistelukivi, jonka äärellä voi sytyttää kynttilän muille paikkakunnille haudatulle läheiselle.

Siuntion sankarihaudat kesällä

Siuntion hautausmaalle haudattuja henkilöitä:

Bengt Olof Lille (1807 - 75), teologian tohtori, kirkkohistorian professori ja Siuntion seurakunnan kirkkoherra (1840 - 75)

Charlotta Lönnqvist (1815 - 91), Aleksis Kiven hyväntekijä, joka majoitti A. Kiven Fanjunkarsin torpassa vuosina 1864 - 71.

Taiteilija Karl Olof Moberg, (1865 – 1929)

Suitian hautausmaa

Siuntion hautausmaan lisäksi on olemassa myös toinen pienempi hautausmaa Suitian kartanolinnan pihapiirissä. Tämä on Wrede af Elimä -suvun yksityinen hautausmaa. Siuntion seurakunnat eivät vastaa Suitian hautausmaasta.