Häät

Kirkollisessa avioliittoon vihkimisessä keskeistä on rukous ja siunaus. Aviopari yhdessä seurakunnan kanssa pyytää elämälleen tässä juhlahetkessä Jumalan siunausta. Ulos kirkosta aviopari kävelee musiikin soidessa vihkiraamattu kädessään. Vihkimisen voi toimittaa kirkon ohella myös kotona tai muussa sopivassa tilassa. Toimitusta edeltää vihkikeskustelu ja –harjoitus. Siviilivihittyjen avioliitto voidaan siunata.

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa avioliittoon vihittävien tulee olla rippikoulun käyneitä kirkon jäseniä. Kirkollisesti voidaan vihkiä myös sellainen pari, joista toinen kuuluu evankelis-luterilaiseen kirkkoon ja toinen johonkin muuhun kristilliseen kirkkoon tai kristilliseen uskontokuntaan (esim. ortodoksinen kirkko, katolinen kirkko, helluntaikirkko, adventtikirkko, vapaakirkko ja baptistikirkko) Suomessa tai ulkomailla.

Aika ja paikka vihkimistä varten varataan kirkkoherranvirastosta. Ennen vihkimistä tehdään kotiseurakunnassa tai maistraatissa avioliiton esteidentutkinta.

Tatuoidut sormukset