Seurakunnan jäsenyys

Siuntiossa on kaksi evankelis-luterilaista seurakuntaa; Siuntion suomalainen seurakunta ja Sjundeå svenska församling. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet, jotka asuvat Siuntiossa kuuluvat jompaan kumpaan näistä.

Seurakunnan vaihtaminen

Kuulutko ruotsalaiseen seurakuntaan, mutta haluaisit kuulua suomalaiseen? Tai toisin päin? Seurakuntaa voi vaihtaa ottamalla yhteyttä Espoon aluekeskusrekisteriin. Seurakunnan vaihtaminen on aina vapaaehtoista.

Tämä linkki vie sinut Espoon aluekeskusrekisterin sivuille.

Kädet yhdessä.

Liity kirkkoon

Kirkkoon liittyminen tarkoittaa liittymistä kotikuntasi seurakuntaan. Liittyä voit joko verkkopalvelun kautta tai tulostettavan lomakkeen täyttämällä. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä Espoon aluekeskusrekisteriin.

Liity kirkkoon -verkkopalvelu

Tämä linkki vie sinut Liity kirkkoon -verkkopalveluun.

Liity kirkkoon -verkkopalvelun kautta voit liittyä kirkkoon tietoturvallisesti. Jos kirjaudut palveluun pankkitunnuksilla, valtaosa tarvittavista tiedoista saadaan suoraan väestötietojärjestelmästä. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta tunnistautumiseen pankkitunnuksien avulla, voit lähettää palvelun kautta seurakuntaan yhteydenottopyynnöön, jonka avulla kirkkoon liittyminen voidaan laittaa vireille. Henkilötietosi välittyvät kotikuntasi seurakuntaan. Jäsenyytesi on voimassa vasta kun seurakunta on vahvistanut asian.

Lomake

Kirkkoon voi liittyä myös tulostamalla ja täyttämällä lomakkeen, joka aukeaa tästä linkistä. Lomake tulee postittaa tai viedä Siuntion seurakuntatoimistoon.

Hyvä tietää kirkkoon liittymisestä

  • Kirkon jäsenyys edellyttää kastetta. 15 vuotta täyttäneen kirkkoon liittyjän tulee olla myös rippikoulun käynyt.
  • Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnan jäseneksi voi liittyä Suomen kansalainen, jolla on kotikunta Suomessa. Myös pysyvästi ulkomailla asuva Suomen kansalainen sekä ulkomaan kansalainen, jolla on kotikunta Suomessa, voivat liittyä kirkon jäseneksi.
  • Ulkomaan kansalainen, joka on vailla kotikuntaa voi liittyä kirkon jäseneksi, kun hän on ollut mukana seurakunnan toiminnassa vähintään kolmen kuukauden ajan.
  • Alle 18-vuotiaat voivat liittyä kirkkoon huoltajien suostumuksella.
  • Liittyminen Suomen ev.lut. kirkkoon ei automaattisesti erota sinua toisesta kirkkokunnasta. Eroaminen tulee tehdä ensin. 
  • Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsen ei pääsääntöisesti voi samanaikaisesti olla muun uskonnollisen yhdyskunnan jäsen. Kirkon jäsen voi kuulua samanaikaisesti toiseen uskonnolliseen yhdyskuntaan vain, jos kirkolliskokous on hyväksynyt sitä koskevan ekumeenisen sopimuksen jäsenyyden vastavuoroisista edellytyksistä. Varsinainen kaksoisjäsenyys voisi syntyä käytännössä vain Suomen anglikaanisen kirkon kanssa, johon kuuluu noin sata jäsentä. 
  • Kirkon jäsenen katsotaan eronneen kirkon jäsenyydestä, jos hän liittyy jonkin muun uskonnollisen yhdyskunnan jäseneksi.