Seurakunnan kuulumisia

Tänne kokoamme seurakunnan ajankohtaisia asioita sinun luettavaksesi. Voit myös vinkata meille uutisjutun aiheen tai ilmoittautua kirjoittamaan meille jutun.

Voit olla yhteydessä kirkkoherra Mirja Miettiseen.

Uutislistaukseen

Vapaaehtoisten nopea reagointi yllätti - Seurakunnat koordinoivat kauppa- ja asiointiapua Siuntiossa

18.3.2020 18.52

Diakoni Juhana Malme, Siuntion suomalainen seurakunta. Kuva: Kauri Malme.

Lyhyessä ajassa yli 20 ihmistä on liittynyt toimintaan mukaan. Pääasiallisesti vapaaehtoiset toimittavat kauppa-apua niille ihmisille, jotka ovat riskiryhmässä ja joiden tulisi välttää sosiaalisia kohtaamisia.

Vapaaehtoisen nopea reagointi tilanteeseen ilahduttaa Siuntion suomalaisen seurakunnan diakoni Juhana Malmea.

- On hienoa huomata, että ihmisillä on halu auttaa. Ensisijaisesti apua kannattaa pyytää läheisiltä ja tutuilta, mutta jos nämä eivät ole käytettävissä, niin turvallista apua löytyy läheltä.

Myös muita avun muotoja sosiaalisen eristäytymisen ajaksi tarjotaan, esimerkiksi kirjan ja lehtien lukua tai musiikin avulla ilahduttamista.

Apua voi pyytää helpoiten netissä olevalla lomakkeella www.siuntionseurakunta.fi tai soittamalla diakonille. Suomen kielellä palvelua saa numerosta p. 050 346 71 46 ja ruotsin kielellä numerosta p. 040 533 69 46

Lisätietoja:

Juhana Malme