Apua Ukrainaan

Tilanne Ukrainassa on vakava. Kirkon Ulkomaanapu on aloittanut hätäapukeräyksen sodasta kärsivien auttamiseksi.

Kirkon Ulkomaanapu on käynnistänyt hätäapukeräyksen Ukrainan sodasta kärsiville. Sadat tuhannet ihmiset ovat joutuneet pakenemaan kodeistaan ja tarvitsevat kiireesti ruoka-apua ja perustarvikkeita. Kirkon Ulkomaanavun kumppanijärjestö HIA (Hungarian Interchurch Aid) on jo aloittanut hätäavun toimittamisen Länsi-Ukrainassa. HIA on myös valmistautunut tukemaan alueelta pakenevia ihmisiä.

Nopein, helpoin ja vaikuttavin tapa auttaa tässä vaiheessa on lahjoittaa rahaa kansainvälisille järjestöille, jotka pystyvät ammatillisesti organisoituun humanitaarisen apuun ja joilla jo on valmiit auttamisverkostot kriisialueilla.

Miten voin auttaa?

• Tekstiviestitse lähettämällä viestin AUTA10 (10 €) numeroon 16499.
  • Lahjoita haluamasi summa MobilePayllä numeroon 44533.
  • Lahjoita tilille FI33 1572 3000 5005 04, viestiviite: Katastrofityö Siuntion suomalainen seurakunta

Sisäministeriön ohjeistus

Sisäministeriön ohjeistus ukrainalaisten auttamisesta.

Kirkon Ulkomaanavun Ukraina ohjeita