Lauluyhtye Version Audi Maria -konsertti

su 19.5. klo 16.00
Konserttimainos

Pyhän Pietarin kirkko

Tervetuloa!

Konserttiin on vapaa pääsy ja ohjelma maksaa 15/10 euroa. Lauluyhtyeessä laulaa Siuntiossa usean vuoden ajan työskennellyt Kirsi Erkama.

Konsertissa uppoudutaan franko-flaamilaisen renessanssimusiikin aikakausiin. Konserttiin on poimittu teoksia monilta harvemmin kuulluilta säveltäjiltä, jotka kattavat kaikki franko-flaamilaisen ajan viisi säveltäjäsukupolvea. Vaikka jokaisella säveltäjällä on tietysti aina oma tyylinsä, voi vuosien vierimisen huomata myös musiikillisissa tyyleissä: myöhäisemmissä sävellyksissä on esim. enemmän ääniä ja soinnut soivat massiivisemmin.

Konsertin päähenkilönä on oikeutetusti neitsyt Maria, jonka elämän vaiheisiin laulujen tekstit läheisesti liittyvät. Suurin osa teksteistä ihmettelee neitseellistä sikiämistä ja pyhän lapsen äidiksi tulemista. Maria ei voi ymmärtää, mistä on kyse, mutta enkelit vakuuttavat, että näin on oltava. Myöhemmin Mariasta kasvaa Herramme armoitettu ja arvostettu, Pyhä Äiti. Ihmeestä kertovilla teksteillä onkin mitä suurin merkitys teosten tunnelmien löytymisessä ja tekstien tulkitsemisessa.
  • Musiikki Musiikki

Linkki avautuu uudessa välilehdessä