Palvelu ja asiointi

Siuntion seurakuntayhtymä huolehtii seurakuntien yhteisistä palveluista, kirkkoherranvirastosta, taloustoimistosta, hautausmaista ja kiinteistöistä. Seurakuntayhtymä on juridinen henkilö.

Kirkkoherranvirastossa hoidetaan perinteisesti virkatodistuksiin liittyvät asiat sekä ajanvaraukset kirkollisiin toimituksiin.

Taloustoimisto hoitaa seurakuntien yhteistä hallintoa. Taloustoimisto laatii talousarviot ja tilinpääökset. Se hallinnoi hautausmaata ja kiinteistöjä.

Seurakunnan hallinnon ylin päättävä elin on Yhteinen kirkkovaltuusto, joka valitaan vaaleilla. Uusi yhteinen kirkkovaltuusto on juuri aloittanut toimikautensa 2015 - 18. Yhteinen kirkkoneuvosto valmistelee kaikki valtuustoon tulevat asiat ja sillä on myös omaa päätösvaltaa monissa seurakuntayhtymän asioissa.