Ehdokkaaksi seurakuntavaaleihin?

Jumalainen? Tavallinen? Siuntiolainen? -Asetu ehdokkaaksi sellaisena kuin olet!

Haluatko saada aikaan muutosta kirkossa ja kotiseurakunnassasi? Haluatko olla mukana kehittämässä Siuntion suomenkielisestä seurakuntaa ja sen toimintaa? Tule mukaan ehdokkaaksi seurakuntavaaleihin! Voit olla yhteydessä seurakuntaan sähköpostitse siuntion.suomenkielinen@evl.fi

Ilmoittaudu ehdokkaaksi viimeistään 15.9.2022

Kuka voi olla ehdokas seurakuntavaaleissa?

Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka

• täyttää 18 vuotta viimeistään 20.11.2022.
  • on seurakunnan jäsen viimeistään 15.9.2022.
  • antaa kirjallisen suostumuksen ehdokkaaksi asettumisesta
  • on kristillisestä vakaumuksestaan tunnettu
  • ei ole vajaavaltainen

Vaalikelpoisuus

Siuntion seurakuntayhtymän tai siihen kuuluvan seurakunnan viranhaltija tai työntekijä ei ole vaalikelpoinen. Ehdokas ei voi myöskään olla oman seurakunnan viranhaltija tai työntekijä.

Valituksi tuleminen

Kuka tulee valituksi?

Vaalien tulokseen vaikuttavat ehdokaslistan saama yhteinen äänimäärä ja ehdokkaan henkilökohtainen äänimäärä. Vaalin tulos määräytyy kunkin ehdokkaan saaman vertausluvun perusteella. Eri ehdokasryhmät saavat valtuustopaikkoja suhteellisesti saamansa kokonaisäänimäärän mukaan. Vastaava suhteellinen vaalitapa on käytössä myös kunnallisissa ja valtiollisissa vaaleissa.

Vaalitulokset selviävät vaalipäivän iltana 20.11.2022. Valittujen ehdokkaiden kausi alkaa seurakunnissa 1.1.2023.

Mainos seurakuntavaaelista.