Seurakuntavaalit banneri

Seurakuntavaalit 2022

Seurakuntavaalit tulevat jälleen vuonna 2022! Vaalipäivä on 20.11.2022. Vaalien ennakkoäänestys kestää viisi päivää ja järjestetään tiistaista lauantaihin 8.-12.11.2021

Mikä on seurakuntavaalit?

• Seurakuntavaaleissa valitaan oman kotiseurakunnan luottamushenkilöt uudelle nelivuotiskaudelle.
  • Seurakuntavaaleissa jo 16-vuotiaalla on äänioikeus.
  • Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, kirkon jäsenyys riittää.
  • Vaaleissa valitut valtuutetut valitsevat keskuudestaan edustajat Kirkolliskokoukseen, joka on Suomen ev.lut. kirkon hallinnon korkein päättävä elin.

Vaalit Siuntiossa

Siuntion suomalainen seurakunta kuuluu Siuntion seurakuntayhtymään yhdessä Sjundeå svenska församlingin kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että Siuntiossa järjestetään kahdet vaalit. Vaaleilla valitaan jäsenet:

1. Seurakuntaneuvostoon, joka johtaa Siuntion suomalaisen seurakunnan toimintaa.
  2. Yhteiseen kirkkovaltuustoon, joka johtaa Siuntion seurakuntayhtymää, hallintoa ja taloutta.

Molempia vaaleja varten on ehdokaslistat erikseen. Sama ehdokas voi olla ehdolla molemmissa vaaleissa tai vain toisessa.

Seurakuntavaalit järjestetään 20.11.2022