Hautaus

Siuntiolaiselle vainajalle on oikeus lunastaa hautapaikka Siuntion hautausmaalta. Uusi hautapaikka luovutetaan ainoastaan kuolemantapauksen yhteydessä Siuntiossa omaavalle paikkakuntalaiselle.

Uusia hautapaikkoja myydään numerojärjestyksessä.

Ulkopaikkakuntalaiset voivat tulla haudatuksi olemassaolevaan sukuhautaan.

Siuntion seurakuntayhtymällä on yhteistyösopimus Lohjan seurakunnan kanssa tunnuksettoman hautapaikasta siuntiolaisille.  Hauta-alue sijaitsee Metsolan hautausmaalla. Hautausjärjeslyistä omaiset sopii Lohjan seurakunnan kanssa.

Veteraani- tai Lottatunnuksen omaavat siuntiolaiset sotaveteraanit saavat ilmaisen hautapaikan.


Arkkuhautaus

Vanha hauta

Siunausajan varaamisen yhteydessä omaisten tulee varmistaa seurakuntayhtymän kirkkoherranvirastosta vainajan hautaoikeus ja jos vanhaan hautaan on mahdollista haudata arkku. Muistomerkit ja reunakivet tulee irroittaa (omaisten vastuulla).

Uusi hauta

Uusia arkkuhautoja myydään numerojärjestyksessä. Haudassa on kaksi hautasijaa. Arkkuhautaksen jälkeen hautaan voi laskea uurnia.

Tuhkahautaus

Tuhka voidaan haudata uurnassa, avokkaassa kääreessä, pelkkänä tuhkana tai sirotella. Tuhkan hautapaikka voi olla sukuhauta, muistolehto, uurnahauta, oma maa-alue tai muu maa alue johon on maanomistajan kirjallinen lupa.

Uurnanlasku tulee varata vähintään puolitoista viikkoa ennen haluttua uurnanlaskuaikaa. Uurnanlasku ajankohdan on mahdollista varata ke-la klo 9-15 välisenä aikana (ei sunnuntai tai pyhänpäivänä).

 

Kirkkoherranvirastosta varataan uurnanlaskuaika. Tuhka on haudattava vuoden kuluessa ja sen voi säilyttää yhtymän tiloissa veloituksetta tämän ajan. Tuhka ei ole mahdollista jakaa (hautaustoimi laki 18 § ja 19 §). Uurnan tulee olla maatuva.

Tuhka voidaan myös haudata ilman uurnaa.

Arkku, lintu ja hiekkaan tehty risti.