Koronavirusohjeistus

22.11.2021 - Siuntion suomalaisen seurakunnan koronaohjeistus

Seuraamme valtioneuvoston, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL), sekä Suomen ev.lut kirkon piispojen ohjeistuksia.

Mahdollisesta koronapassin käytöstä ilmoitetaan jokaisen tilaisuuden osalta erikseen. Koronapassia ei kuitenkaan koskaan käytetä muussa seurakunnan toiminnassa kuin mahdollisesti yhteislaulutilaisuuksissa, konserteissa ja esityksissä.

• Tilaisuuksissa tulee voida pitää riittävät turvavälit.
  • Suosittelemme kaikkia yli 12-vuotiaita käyttämään hengityssuojaimia
  • Tilaisuuksiin ja asioimaan paikan päälle saa tulla vain terveenä
  • Huolehdithan hyvästä käsihygieniasta ja turvaväelistä
  • Käsidesiautomaatit ja kasvomaskit löytyvät heti ulko-ovien vierestä

Sisätiloissa järjestettävään yhteislaulutilaisuuteen saa ottaa enintään puolet tilaan hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä, jos tilaisuuteen osallistuu yli 20 henkilöä. Seurakunnilla on kaksi vaihtoehtoa yhteislaulutilaisuuksien järjestämisessä. Seurakunta voi joko järjestää yhteislaulutilaisuuksia rajoitusten mukaisesti tai ottaa kyseisissä tilaisuuksissa käyttöön koronapassin. Jos seurakunta on ottanut koronapassin käyttöön, yhteislaulutilaisuuksissa ei tarvitse noudattaa osallistujamäärää koskevia rajoituksia.

Kirkkotiloissa järjestettävissä konserteissa ja esityksissä on osallistujille määriteltävä istumapaikat, jos tilaisuuteen osallistuu yli 20 henkilöä. Vaihtoehtoisesti on otettava käyttöön koronapassi. Jos tilaisuudessa on määritellyt istumapaikat tai käytössä koronapassi, tilaisuuden osallistujamäärää ei rajoiteta.

Rajoitukset eivät koske muuta seurakunnan toimintaa kuin yhteislaulutilaisuuksia, konsertteja tai esityksiä. Koronapassin käyttöönotto julkista uskonnonharjoittamista sisältävissä tilaisuuksissa ei ole mahdollista.

Yhteyshenkilöt

• Siuntion suomalaisen seurakunnan kirkkoherra, Mirja Miettinen, 0400 610 492 tai mirja.miettinen@evl.fi
  • Espoon hiippakunnan valmiuspäällikkö, vt. lakimiesasessori Aapo Laitinen, 050 348 4183 tai aapo.laitinen@evl.fi

Espoon hiippakunta

Espoon hiippakunnan koronaohjeistukset voit lukea täältä.