Koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi

1.10.2020

Seuraava tulee voimaan tästä päivästä alkaen ja on voimassa kunnes toisin määrätään. Seuraamme valtioneuvoston, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, sekä Suomen ev.lut kirkon piispojen ohjeistuksia.

Siuntion suomalaisessa seurakunnassa tavoitteenamme on, että seurakunnan tilat olisivat kaikille turvallisia paikkoja tulla. Tämän saavuttamiseksi annamme seuraavan ohjeistuksen:

• Turvavälejä tulee pitää kaikissa yhteisissä kokoontumisissa (ei koske samassa taloudessa asuvia).
  • Seurakunnan tiloista löytyy hygienia- ja desinfiointipisteitä.
  • Suosittelemme yli 15-vuotiaille kasvomaskin käyttöä seurakunnan tiloissa.
  • Messut jatkuvat Pyhän Pietarin kirkossa tiivistetyllä ohjelmalla, olet tervetullut mukaan.
  • Väkimäärä Siuntion Pyhän Pietarin kirkossa, max. 150 henkeä.
  • Väkimäärä Siuntion seurakuntakodissa, max. 20 henkeä.
  • Väkimäärä Capellassa, max. 40 henkeä.
  • Ethän tule paikalle, mikäli tunnet itsesi kipeäksi tai olet voinut altistua sairauksille.
  • Tilaisuudet toimitusten jälkeen yksityisessä tilassa ovat yksityistilaisuuksia, johon voi osallistua yleisten suositusten mukaisesti.
  • Kirkkokahveja ei toistaiseksi tarjoilla.
  • Ehtoollinen jaetaan turvaohjeita noudattamalla.
  • Pienryhmätoiminta jatkuu normaalisti yleisiä ohjeistuksia ja henkilömäärään liittyviä rajoituksia noudattaen.
  • Pienryhmien ulkopuolisia tarjoiluja ei järjestetä.

Voit edelleen hyödyntää myös verkossa olevia kirkon yhteisiä hartauksia ja materiaaleja kotona:

Verkkokirkon hartaudet

Kirkkoherranvirasto

Virasto on avoinna ti-ke klo 9-12 (Kalansinkuja 5). Voit myös soittaa numeroon 09 25 25 11 25 tai lähettää sähköpostia osoitteeseen siuntion.seurakuntayhtyma@evl.fi. Sähköpostia luetaan myös viraston aukioloaikojen ulkopuolella.

Jos et vielä uskalla yhteisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin, olemme myös sinua varten. Meidät saa kiinni puhelimitse, sähköpostitse tai laittamalla esimerkiksi mese-viestin. Yhteystiedot löydät näiltä sivuilta.

Tarvitsetko apua?

Etkö tilapäisistä syistä pääse hoitamaan asioitasi?

Asiointiapu

Yli 70-vuotiaiden ei tarvitse enää olla karanteenissa Koronaviruksen vuoksi.
Ostokset voi suorittaa itse yleistä varovaisuutta noudattaen.

Asiointipyynnöt käsitellään keskiviikkoisin klo 14
Toimitukset tehdään keskiviikon ja lauantain välillä mahdollisuuksien mukaan toivottuna päivänä. (HUOM! Valitse mieluiten useampi päivä keskiviikkona emme pysty suorittamaan kaikkien ostoksia)

Jatkuvasta kotiavun tarpeesta on oltava yhteydessä Siuntion kuntaan.

Oletko joutunut taloudelliseen ahdinkoon?

Hae taloudellista apua.

Koetko ahditusta vallitsevasta tilanteesta?

Pyydä keskusteluapua tai esirukousta

Anna apuasi!

Auta koronaviruksen takia pulaan joutuneita: osallistu paikalliskeräykseen!

Haluatko antaa aikaasi ja auttaa apua tarvitsevia?

Liity diakoniareserviin!
Diakoniareservi on diakonia-avustajien ryhmä.
Nimensä mukaisesti se on ryhmä, jonka jäsenet ottavat osaa diakonian (eli lähimmäisen rakkauden palvelutyön) toteuttamiseen omien mahdollisuuksiensa mukaan. Ryhmässä voi olla mukana ns. hang around tyyppisesti kokematta huonoa omaa tuntoa. Meillä on jokaisella erityistä annettavaa ja jonain hetkenä tuo jokin voi olla iloksi ja hyödyksi toiselle. Tavoitteenamme on tehdä elämästä hiukan parempaa ja merkityksellisempää lähimmäisille ja miksei itsellemmekin.

Seuraavan kerran otamme uusia mukaan elokuussa.
Voit kuitenkin jättää yhteystietosi diakonille yhteydenottoa varten

Rauhaa ja levollista mieltä.

Oikein hyvää syksyä, Siuntio!

Mirja Miettinen

Kirkkoherra, Siuntion suom. seurakunta

Koronavilkku

Suosittelemme lämpimästi Korovalikku -sovelluksen lataamista älypuhelimeesi omasta sovelluskaupastasi!

Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama sovellus, jonka avulla saat tiedon, jos olet sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle. Jos sinulla todetaan tartunta, voit ilmoittaa siitä sovelluksella nimettömästi. Sovelluksessa yksityisyytesi on vahvasti suojattu.

koronavilkku.fi