Koronavirusohjeistus

12.3.2021 - Siuntion suomalaisen seurakunnan koronaohjeistus

Seuraava tulee voimaan tästä päivästä alkaen ja on voimassa 14.4.2021 asti. Seuraamme valtioneuvoston, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL), sekä Suomen ev.lut kirkon piispojen ohjeistuksia.

• Aikuisten ja nuorten kokoava ryhmätoiminta ja pienryhmätoiminta on tauolla toistaiseksi.
  • Seurakunnan tiloissa on voimassa vahva kasvomaskisuositus kaikille yli 12-vuotiaille.
  • Jumalanpalvelukset livestreamataan Pyhän Pietarin kirkosta Facebookissa. Paikalla vain seurakunnan työntekijät.
  • Seurakunnan tiloista löytyy hygienia- ja desinfiointipisteitä.
  • Tilaisuuksissa on pidettävä 2 metrin turvavälit.
  • Väkimäärä kaikissa seurakunnan tiloissa on rajoitettu max. 10 henkeen. Seurakunnan työntekijät lasketaan mukaan.
  • Seurakunnan työntekijät eivät osallistu toimitusten jälkeisiin juhlatilaisuuksiin.
  • Toimituskeskustelut käydään etäyhteyksien kautta, ellei tilanne toisin vaadi.
  • Seurakunnan tiloissa järjestettäviin tilaisuuksiin ei tule osallistua, mikäli tuntee olonsa huonovointiseksi, tai mikäli on saattanut altistua virukselle.
  • Kirkkokahveja ei toistaiseksi tarjoilla.
  • Ehtoollista pääsee viettämään rajoitetusti varttiehtoollisten muodossa.
  • Kirkkoherranvirasto palvelee normaalisti ti-ke klo 9-12.
  • Vainajien näyttöä ei Kirkkohallituksen ohjeen mukaisesti järjestetä seurakunnan tiloissa.
  • Emme vuokraa tiloja ulkopuolisten käyttöön tällä hetkellä.
  • Kirkon viranomaisten toimielinten sähköiset kokoukset mahdollistava kirkkolain muutos tulee voimaan 15.3.2021.

Verkkohartaudet

Voit edelleen hyödyntää myös verkossa olevia kirkon yhteisiä hartauksia ja materiaaleja kotona:

Verkkokirkon hartaudetLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Asiointiapu

Yli 70-vuotiaiden ei tarvitse enää olla karanteenissa Koronaviruksen vuoksi.
Ostokset voi suorittaa itse yleistä varovaisuutta noudattaen.

Asiointipyynnöt käsitellään keskiviikkoisin klo 14
Toimitukset tehdään keskiviikon ja lauantain välillä mahdollisuuksien mukaan toivottuna päivänä. (HUOM! Valitse mieluiten useampi päivä keskiviikkona emme pysty suorittamaan kaikkien ostoksia)

Jatkuvasta kotiavun tarpeesta on oltava yhteydessä Siuntion kuntaan.

Oletko joutunut taloudelliseen ahdinkoon?

Hae taloudellista apua.

Koetko ahditusta vallitsevasta tilanteesta?

Pyydä keskusteluapua tai esirukousta

Anna apuasi

Auta koronaviruksen takia pulaan joutuneita: osallistu paikalliskeräykseen!

Haluatko antaa aikaasi ja auttaa apua tarvitsevia?

Liity diakoniareserviin!
Diakoniareservi on diakonia-avustajien ryhmä.
Nimensä mukaisesti se on ryhmä, jonka jäsenet ottavat osaa diakonian (eli lähimmäisen rakkauden palvelutyön) toteuttamiseen omien mahdollisuuksiensa mukaan. Ryhmässä voi olla mukana ns. hang around tyyppisesti kokematta huonoa omaa tuntoa. Meillä on jokaisella erityistä annettavaa ja jonain hetkenä tuo jokin voi olla iloksi ja hyödyksi toiselle. Tavoitteenamme on tehdä elämästä hiukan parempaa ja merkityksellisempää lähimmäisille ja miksei itsellemmekin.

Seuraavan kerran otamme uusia mukaan elokuussa.
Voit kuitenkin jättää yhteystietosi diakonille yhteydenottoa varten

Rauhaa ja levollista mieltä.

Oikein hyvää talvea, Siuntio!

Mirja Miettinen

Kirkkoherra, Siuntion suom. seurakunta

Koronavilkku

Suosittelemme lämpimästi Korovalikku -sovelluksen lataamista älypuhelimeesi omasta sovelluskaupastasi!

Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama sovellus, jonka avulla saat tiedon, jos olet sovelluksen arvion mukaan altistunut koronavirukselle. Jos sinulla todetaan tartunta, voit ilmoittaa siitä sovelluksella nimettömästi. Sovelluksessa yksityisyytesi on vahvasti suojattu.

koronavilkku.fi