Yhteisvastuu mainos

Yhteisvastuu 2021

Yhteisvastuukeräys 2021 keskittyy ikäihmisten taloudellisiin haasteisiin

Yhteisvastuukeräys 2021 kerää varoja kaikkein heikoimmassa asemassa olevien ikäihmisten auttamiseksi Suomessa ja maailmalla. Osa vuoden 2021 keräystuotoista ohjataan ikäihmisten digitaitoja edistäviin koulutuksiin. Yhteisvastuukeräyksen toteuttaman selvityksen mukaan merkittävä osa vanhuusväestöstä Suomessa syrjäytyy yhteiskunnan alati lisääntyvän digitalisaation takia.

Tämänvuotisen Yhteisvastuukeräyksen kampanjateemana on ”Eniten yllätti köyhyys”, jolla halutaan kiinnittää huomiota elintason laskuun, joka yllättää monet ikäihmiset eläkeikään siirryttäessä.

Keräystuotoista 40 prosenttia lahjoitetaan Suomeen. Puolet Suomeen kohdistetuista keräystuotoista ohjataan paikallisseurakuntien ikäihmisiä tukeviin toimiin ja diakonia-avustuksiin.

Toinen puolisko Suomeen jäävästä keräystuotosta jaetaan kotimaisille erityiskohteille. Puolet ohjautuu Kirkon diakoniarahastolle heikoimmassa asemassa olevien ikäihmisten auttamiseen yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa. Toisen puolikkaan erityiskohdevaroista saa Seurakuntaopiston kokoama kansanopistoverkosto, joka toteuttaa vuodesta 2022 alkaen maksuttomia digitaitoja ja taloudenhallintaa edistäviä koulutuksia vähävaraisille ikäihmisille.

60 prosenttia keräystuotosta ohjataan kansainväliseen apuun  Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastonLinkki avautuu uudessa välilehdessä kautta. Rahaston tuella hätäaputyö voidaan katastrofitilanteissa käynnistää nopeasti. Tämänvuotisessa keräyksessä huomioidaan erityisesti ikäihmisten hauras asema kriisialueilla ja esitellään Kirkon Ulkomaanavun työtä Ugandan pakolaisasutusalueilla.

Siuntiossa

Korona-aikana suosittelemme lahjoittamaan Siuntion suomalaisen seurakunnan sähköisen keräyssivuston kautta, suoraan tilisiirrolla tai MobilePaylla. Keräyslipas löytyy myös Siuntion kirkkoherranvirastosta ja siihen voi käydä lahjoittamassa viraston aukioloaikoina.

Sähköinen keräyssivusto

Siuntion suomalaisen seurakunnan keräyssivu