Olohuone

Perinteinen Siuntion suomalaisen seurakunnan Olohuone-kerhon järjestämä Kierrätystapahtuma 10.-12.1.2020 vapaaehtoisvoimin.

Voit tuoda itsellesi tarpeetonta, ehjää ja puhdasta vaatetta, kodin tekstiilejä, kirjoja, leluja, vaatteita, kenkiä, harrastustarvikkeita ja muuta kodin pientavaraa. Tapahtumassa esillä olevat tuotteet vaihtavat rahatta omistajaansa, eli toivottavasti löydät itsellesi tilalle tarpeellista. Sinun ei tarvitse tuoda mitään voidaksesi ottaa, eikä sinun tarvitse ottaa mitään tilalle, ellet halua.

Pientä rahaa on hyvä varata ainoastaan Charlottojen ihanille kahvilatuotteille. kahvila on tapahtumassa auki lauantaina 9.00-13.00 ja sunnuntaina 9.00-12.00. Kahvilan tuotto menee Charlottojen tekemään hyväntekeväisyyteen.

Otamme vastaan siis ainoastaan puhdasta ja ehjää tavaraa, sellaista, jota olisit itse valmis ottamaan. Mitä vähemmän meille kertyy huonokuntoista tavaraa, sitä vähemmän se työllistää ja uusi koti tavaroille löytyy helpommin, on mielekästä tehdä löytöjä hyväkuntoistoisten tavaroiden keskeltä.

Otamme vastaan näitä:

- vaatteet ja kengät (ei reikiä, ei kylmässä ulkovarastossa säilytettyjä)

-muu kodin tekstiili (verhot, lakanat, pöytäliinat, peitot, tyynyt...)

- pelit, lelut, ja DVD:t sekä cd-levyt (EI vhs tai c-kasetteja)

- kirjat, lehdet ja pokkarit (ei tietokirjoja, ulkovarastossa säilytettyjä tai muuten huonokuntoisia)

- astiat, koriste-esineet...

- ehjät potkupyörät ja siistit ulkolelut ovat tervetulleita

- harrastustavarat

- kodin pientavara jonka voit kantaa käsissä

Emme valitettavasti voi vastaanottaa seuraavia:

- kylmässä ulkovarastossa säilytetyt vaatteet

- lasten rattaat ja autoistuimet

- polkupyörät

- VHS- ja c-kasetit

- tietosanakirjat, vanhat kirjat

Meitä auttaa, jos voit pakata tuomiasi tuotteita tuoteryhmittäin tai koottain, mikäli tuot isomman määrän tavaraa.

Vapaaehtoisvoimin järjestettävä tapahtuma ottaa mieluusti vastaan lisäkäsiä, ole yhteydessä, jos pystyt auttamaan. Etenkin sunnuntain purku, kello 12-> sujuu sitä juohevammin, mitä enemmän käsiä on. Voit tulla avuksi kun halaut ja olla sen aikaa kun haluat.

On ollut upea nähdä miten mukavaksi tapahtumaksi tämä kierrätystapahtuma on muodostunut. Tavara on vaihtanut omistajaa, on tehty löytöjä, nähty tuttuja, oltu yhdessä hyvän äärellä; suurkiitos teille siitä! Kun tuotu tavara on puhdasta ja ehjää, se ei työllistä niin paljon ja tee jälkityöstä liian kuormittavaa vapaaehtoisille. Vapaaehtoiset tekevät mainokset, laittavat  lehteen ja tänne ilmoitukset, hakevat kymmenittäin banaanilaatikoita, viikkaavat, järjestävät, pesevät, kuljettavat tavaraa lahjoituspaikkoihin tapahtuman lopuksi, siivoavat ja kierrättävät, työtä on melkoisesti.

Tällä kertaa jäljellä jäänyttä tavaraa ohjautuu Tammisaareen, Fyndalle (ruotsalaisen seurakunnan  suoraa avustustyötä Baltian maihin), Hope Lohjalle, Villivaahteraan uusiakäyttöön ja SPR Espoon Konttiin.

Tapahtumaa ei olisi ilman vapaaehtoisia, mutta ei myös ilman kävijöitä, joten lämpimästi tervetuloa kaikille!

Aukioloajat ovat:

perjantai 10.1. vain tavaran tuonti klo 18.30-19.30, Capellan pääovi

lauantai 11.1. klo 9.00-13-00 ja 16.00-17.00, sekä vienti, että tuonti mahdollinen

sunnuntai 12.1. klo 9.00-12.00 (HUOM! ei tavaran tuontia enää sunnuntaina).

Yhteistyössä:

Lions Club Siuntio-Sjundeå Charlotat,

MLL Siuntion yhdistys,

Tammisaaren ruotsalainen seurakunta; Fynda,

Hope Lohja,

SPR Kontti Espoo,

Villivaahtera,

Siuntion kunta,

Sawcenter Oy,

Kallion Kuriiripalvelut Oy.

P.s. Toukokuussa 15.-17.5.2020 kierrätetään jo kymmenettä kertaa!

Olohuone luo isoa tai pientä, sellaista mitä kaipaamme Siuntiolta. Yhdessä.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan juuri niihin juttuihin, joihin haluat tai ehdit.

Lisätietoja: Hanna-Mari Kallio, hansu.kallio@gmail.com, 0445889969

Olohuoneen facebook-sivuilta voit myös hakea lisäinfoa.

Kierrätystapahtuma Capellassa.
Kuva: Olohuoneen facebook-sivuilla