Hautausmaa, huoltorakennus ja hyvästijättöhuone

Hyvästijättöhuone, ikkunassa Helena Vaarin taidekäsityö "Kyynelten virta"

Hautausmaan katselijat...

Hautausmaa sijaitsee Pyhä Pietarin kirkon ympärillä. Hautausmaata laajennettiin vuonna 2000. Samalla otettiin käyttöön myös uusi uurnahautausmaa. Sankarihaudat ovat alueella VIII. Alue vihittiin Kaatuneitten muistopäivänä 15 toukokuuta 1949. Sankarihautausmaata vastapäätä on muistelukivi, jonka äärellä voi sytyttää kynttilän muille paikkakunnille haudatulle läheiselle.  Vuonna 2009 kirkon restauroinnin yhteydessä valmistui kirkon äärelle uusi huoltorakennus, jossa on myös hyvästijättöhuone. Tilan ikkuna on verhoiltu tekstiilitaiteilija Helena Vaarin taideteoksella ”Kyyneleet”.

Siuntion hautausmaalle haudattuja henkilöitä:
Bengt Olof Lille (1807 - 75), teologian tohtori, kirkkohistorian professori ja Siuntion seurakunnan kirkkoherra (1840 - 75), Alue VI (hauta 135)

Charlotta Lönnqvist (1815 - 91), Aleksis Kiven hyväntekijä, joka majoitti A. Kiven Fanjunkarsin torpassa vuosina 1864 - 71. Alue IV (hauta 41-42)

Taiteilija Karl Olof Moberg, (1865 – 1929), Alue X (hauta 2)

pdf liite

Hautausmaan aluekartta