Helmihartaus

Lerijumalanpalvelus Pilistveren Pyhän Andreaksen kirkossa

Rosalan viikinkikylän kirkko

Vapaa-aikaa Pilistveressä

Rippikoulua käydään lähes vuoden ajan alkaen syksyn ilmoittautumisesta ja huipentuen kesän konfirmaatioon. Rippikoulu perustuu Jeesuksen kehotukseen ”Kastakaa ja opettakaa!” (Matt. 28:18-20). Rippikoululeirin päivään sisältyy opetusta, ryhmätöitä, vapaa-aikaa ja iltaohjelmien leikkejä ja musiikkia. Rippikoulun leirijaksolla etsimme myös yhteistä hiljaisuutta, käytämme rukoushelmiä. Turvallisessa yhdessäolossa ja hiljaisuudessa on mahdollista kohdata itsenä, kaverinsa ja Jumala.

Rippikoulusta kirkon kotisivuilla

Rippikouluun ilmoittautumisen aika lähestyy! Lämpimästi tervetuloa niin ensi kesän riparilaiselle kuin vanhemmille, kummeille ja koko muulle perheelle mukaan rippikoulun aloitusmessuun sunnuntaina 29.10.2017 klo 10 Siuntion kirkkoon.

Messun jälkeen on lyhyt infotilaisuus rippikoululaisille ja vanhemmille rippikoulusta, aikatauluista ja ilmoittautumisesta. Laura-pappi käy myös viikolla 43 koululla uskonnontunneilla kertomassa riparista ja ilmoittautumisesta.

Rippikoulu on nyt syksystä alkava kokonaisuus johon kuuluu tapaamisia myös talvella ja keväällä ja leirijakso kesällä. Ripari vie isojenkin kysymysten äärelle, joille on hyvä varata aikaa ja tilaa pohdittavaksi niin talven ja kevään kokoontumisissa kuin kesän leirillä. Rippikoulu koskettaa jollain tavalla myös koko perhettä ja lähipiiriä. Vaikka rippikoulu on nuorten oma juttu, on konfirmaatio ja rippijuhla vanhemmille, kummeille, isovanhemmille ja muille läheisille merkittävä kohta osoittaa nuorelle rakkauttaan ja arvostustaan.

Kesän 2018 leirit ovat Räfsön saarella Kirkkonummella:

• Räfsö I leiri 25.6.-1.7.2018, konfirmaatio Siuntion kirkossa su 22.7.2018 klo 10
  • Räfsö II leiri 23.-29.7.2018, konfirmaatio Siuntion kirkossa su 5.8.2018 klo 10

Jos leirimuotoinen rippikoulu ei sovi sinulle, vaan haluaisit suorittaa rippikoulun esim. päiväkouluna talven tai kesän aikana, ole yhteydessä Lauraan niin sovitaan kuvio tarkemmin.

Tänä vuonna rippikouluun ilmoittautuminen on muutettu sähköiseksi!

Ilmoittautumislomake aukeaa sunnuntaina 29.10. messun jälkeen seurakunnan nettisivuilla Ilmoittautuminen on auki kaksi viikkoa ja päättyy 12.11.2017. Rippikouluryhmiin Räfsö I ja Räfsö II jakaminen tehdään viikolla 46 ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen. Tällöin tulevat tiedoksi tarkemmat päivämäärät kummankin ryhmän kokoontumisista ja messuista talven ja kevään aikana.