Helmihartaus

Lerijumalanpalvelus Pilistveren Pyhän Andreaksen kirkossa

Rosalan viikinkikylän kirkko

Vapaa-aikaa Pilistveressä

Rippikoulua käydään lähes vuoden ajan alkaen syksyn ilmoittautumisesta ja huipentuen kesän konfirmaatioon. Rippikoulu perustuu Jeesuksen kehotukseen ”Kastakaa ja opettakaa!” (Matt. 28:18-20). Rippikoululeirin päivään sisältyy opetusta, ryhmätöitä, vapaa-aikaa ja iltaohjelmien leikkejä ja musiikkia. Rippikoulun leirijaksolla etsimme myös yhteistä hiljaisuutta, käytämme rukoushelmiä. Turvallisessa yhdessäolossa ja hiljaisuudessa on mahdollista kohdata itsenä, kaverinsa ja Jumala.

Rippikoulusta kirkon kotisivuilla

Rippikouluryhmät on nyt jaettu ja riparilaisille itselleen ilmoitettu! Jos on vielä jotain kysyttävää, ongelmia tai tarvetta muutoksille niin ole yhteydessä Lauraan, 040 183 0812, tekstari, Whatsapp, tai **@**

Seuraavat tärkeät pakolliset tapaamiset ovat:

Räfsö I ehtoollisopetus ja messuvastuu sunnuntaina 26.11. kirkossa alkaen klo 9.

Räfsö II ehtoollisopetus ja messuvastuu sunnuntaina 10.12. kirkossa alkaen klo 9.

Jos tiedät ettet pääse oman ryhmäsi ehtoollisopetukseen voit tulla korvaamaan sen toisen ryhmän kanssa! Ilmoita kuitenkin esteestä, nämä tapaamiset ovat pakollinen osa rippikoulua ja niistä saa myös messumerkinnän kirkkokäyntivihkoon.

Lisäksi keväällä on seuravat ryhmien vastuumessut ja opetukset:

1. su 4.3.2018 messu klo 10 kirkossa jonka jälkeen ryhmäytymistä ja opetusta Räfsö I -ryhmälle seurakuntakodilla

2. su 11.3.2018 messu klo 10 kirkossa jonka jälkeen ryhmäytymistä ja opetusta Räfsö II -ryhmälle seurakuntakodilla

Jos käyt rippikoulua jossain muualla kuin Siuntion seurakunnassa mutta tarvitset seurakuntaan tutustumisjakson, liity mukaan ehtoollisopetukseen ja messuun ja ryhmäopetukseen niinä päivinä kuin sinulle sopii paremmin.

Väärtivuoroista on tullut kirje kotiin, niistä voi kysyä Lauralta lisätietoja.

Rippikoulu on nyt syksystä alkava kokonaisuus johon kuuluu tapaamisia myös talvella ja keväällä ja leirijakso kesällä. Ripari vie isojenkin kysymysten äärelle, joille on hyvä varata aikaa ja tilaa pohdittavaksi niin talven ja kevään kokoontumisissa kuin kesän leirillä. Rippikoulu koskettaa jollain tavalla myös koko perhettä ja lähipiiriä. Vaikka rippikoulu on nuorten oma juttu, on konfirmaatio ja rippijuhla vanhemmille, kummeille, isovanhemmille ja muille läheisille merkittävä kohta osoittaa nuorelle rakkauttaan ja arvostustaan.

Kesän 2018 leirit ovat Räfsön saarella Kirkkonummella:

• Räfsö I leiri 25.6.-1.7.2018, konfirmaatio Siuntion kirkossa su 22.7.2018 klo 10
  • Räfsö II leiri 23.-29.7.2018, konfirmaatio Siuntion kirkossa su 5.8.2018 klo 10