Vihkiminen

Kirkollisessa avioliittoon vihkimisessä keskeistä on rukous ja siunaus. Aviopari yhdessä seurakunnan kanssa pyytää elämälleen tässä juhlahetkessä Jumalan siunausta. Ulos kirkosta aviopari kävelee musiikin soidessa vihkiraamattu kädessään.

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa aviolittoon vihittävien tulee olla rippikoulun käyneitä kirkon jäseniä. Kirkollisesti voidaan vihkiä myös sellainen pari, jossa toinen kuuluu evankelis-luterilaiseen kirkkoon ja toinen johonkin muuhun kristilliseen kirkkoon tai kristilliseen uskontokuntaan (esim. ortodoksinen kirkko, katolinen kirkko, helluntaikirkko, adventtikirkko, vapaakirkko ja baptistikirkko) Suomessa tai ulkomailla.

Aika ja paikka vihkimistä varten varataan kirkkoherranvirastosta. Ennen vihkimistä tehdään kotiseurakunnassa tai maistraatissa avioliiton esteiden tutkiminen. Siviilivihittyjen avioliitto voidaan siunata kirkossa. Vihkimisen voi toimittaa kirkon ohella myös kotona tai muussa sopivassa tilassa. Toimitusta edeltää vihkikeskustelu ja –harjoitus. Seurakuntalaiselle kirkon varaus on ilmaista. Ulkopaikkakuntalaisilta veloitamme kirkon käytöstä 100€/kerta. Kirkon varauksia otetaan vastaan numerossa 09 2525 1125 , arkisin klo 9-13.

Vihkimisestä kirkon kotisivuilla.