Kaste

Siuntion Pyhän Pietarin kirkon kastemalja, lahja Hebbla Siggesdottirilta 1550

Kastetoimituksessa luetaan kertomus lapsia siunaavasta Jeesuksesta, Mark. 10:13-16. Toimituksessa on kyse siunauksesta, kohtaamisesta ja turvasta. Lapsen pään ja rinnan päälle piirretään ristinmerkki ja vanhemmat ja kummit yhdessä papin kanssa siunaavat lapsen. Jumalan on läsnä. Jeesuksen esimerkin mukaan lapsen vanhemmat, sukulaiset ja kummit muodostavat yhteisen sylin, jossa lasta hoidetaan ja rakastetaan.

Kastetilaisuuden järjestämiseksi otetaan yhteys seurakunnan kirkkoherranvirastoon. Pappi tapaa kastettavan lapsen vanhemmat etukäteen. Kastetoimitus toimitetaan kirkossa, seurakunnan muissa tiloissa tai kotona. Kirkossa on arvokas kastemalja 1550–luvulta. Seurakuntalaiselle kirkon, seurakuntakodin ja Capellan varaukset kastekahveja varten ovat ilmaisia. Pöytäliinoista veloitamme 30€ pesukorvauksen. Ulkopaikkakuntalaisilta veloitamme kirkon ja seurakuntakodin käytöstä 100€/kerta, Capellan käytöstä 150€/kerta. Kirkon ja seurakuntasalin varauksia otetaan vastaan numerossa 09 8050 9600, arkisin klo 9-13.

Kasteesta kirkon kotisivuilla